Известие

Collapse
No announcement yet.

Работна температура на 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Все пак и да сте го тествали и да се отваря е възможно да запецва и да не може да се отвори напълно - пуска другия кръг , ама не с пълен капацитет.
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

За 2.4 136 коньовия двигател тази температура е нормална дори да мине малко 90 градуса, при 140 и 150 коня се заковават на 90 градуса
      Fiat Punto 1.9 JTD
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
      sigpic

Comment

понеже се носят секви легенди каква е правилната температура

е те ТОВА са данните от производителя

данните са за всички 156ци
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

колега моита държи са6тата температура кат на снимката
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD juni 00

Comment

Първоначално публикувано от Krasi86
            колега моита държи са6тата температура кат на снимката
            И моята понякога държи тази температура. При тази температура би трябвало вече да ти се е включила втората степена на перката и бързо да я свали под 90 градуса.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

и а3 така 3нам но немога да преценя да ли се включила или не.Но при външна температура над 20 градуса и с скорост 140 150 160 не пада под 90 държи тая температура като на снимката но като намаля кам 120 110 и жеднага спада кам 90
              Не3нам колко е верна сая стрелка
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD juni 00

Comment

Точно преди 1 час наказвах един голф 3(ГТИ), по магистралата с 5 човека в колата ... около 10км. с 200км/ч ... (аз не че още в началото не го оставих назад... ама исках да видя как ще върви с такъв товар :P
                Та в един момент, като погледнах температурата... стрелката беше някаде м/у 80-90 градуса!
                смятам че при такава голяма скорост е малко трудно да вдига над 90 градуса...
                Малко ли му "духа" на радиатора с такава скорост... че да се стига до включване на перка

(сакам да питам... оти съм от селу.... как аджиба ги отваряте тея "pdf." -фаиялс!?!?!)

Аиде, със здраве
                http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Първоначално публикувано от DiabL0
                  ...сакам да питам... оти съм от селу.... как аджиба ги отваряте тея "pdf." -фаиялс!?!?!
                  Аиде, със здраве
                  Най-добре си го даунлоудни Чиста работа Иначе си ги отваряме с интернет браузърите, ама е голям зор
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

PDF файлове се отварят с програмата Acrobat Reader. Отоносно температурата моята Алфа заковава на 80 C. и не мърда от там независимо от сезоните.
                    156 1.9жтд 2000г.

Comment

A не се ли получава при включен климатик. Имам предвид, когато искаш доста хлад, а караш с не много висока скорост.

Тогава радиатора на климата не прецаква ли радиатора на двигателя като му блъска топъл въздух?

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                        понеже се носят секви легенди каква е правилната температура

е те ТОВА са данните от производителя

данните са за всички 156ци
                        Мерси за доброто инфо!
                        Все пак на други коли (нови) съм виждал как стрелката
                        заковава на 90 градуса примерно и без значение как и къде я караш = не мръдва!
                        При мен показва температура около 80 и в задръствания качва ... и после сваля ......... в табличката се вижда , че термостата започва да отваря на 81 градуса,
                        Последно нормално ли е температурата да е около 80-85 както дават по таблица или трябва да е 90 и да не бяга нагоре надолу, тоест
                        това значи ли, че термостата ми е кофти?
                        ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

В един голфаджийски форум имаше виц, в който се обясняваше от коя народност какъв е човека съответно в ада и рая.

Значи в рая (карам по слаб спомен) французина е готвач, немеца механик, италянеца любовник и тнт.

В ада италянеца механик, немеца любовник и тнт.

Та и при нашите коли е нормално май да има такива отклонения.

Comment

Да поясня малко относно темата, така и така аз я пуснах. Като закачихме с Бобо колата за диагностика, се оказа че ЕКУ-то вкючва перката на 96 градуса. Оказа се че и термостата е умрял на отворено положение и си преохлаждах колата при всяко извънградско спускане след баир(кофти)
                            Сега след смяната, стрелката пак стига между двете деления, но не доближава 100 градуса и не пада под 88-89 градуса.

Comment

Днес на дълъг път,с климатик моята(1.8TS) държеше около 80 градуса.
                              Значи 100% термостата ми е умрял,така ли?
                              Виждам,че и при Tinoto е така.Не е ли възможно да има някакви вариации в стойностите на температурата,дадени в таблицата на Търтей и все пак термостата да е ОК?
                              156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от zabolokor
                                Днес на дълъг път,с климатик моята(1.8TS) държеше около 80 градуса.
                                Значи 100% термостата ми е умрял,така ли?
                                Виждам,че и при Tinoto е така.Не е ли възможно да има някакви вариации в стойностите на температурата,дадени в таблицата на Търтей и все пак термостата да е ОК?
                                за нов термостат си
                                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                                X